Prvotní suroviny
DROŽDÍ A KVAS

Vysoce univerzální řešení pro chléb, briošky, pizzu, focacciu a další, která umožňují maximální flexibilitu při výběru a použití fermentů podle potřeb vašeho procesu, konečného produktu, klimatu a dalších. Naše technologie lze využít k více účelům, k výrobě bigy s pivovarskými kvasnicemi, k nahrazení pivovarských kvasnic kváskem nebo k přidání kvásku pro přidání chuti a vůně do pečiva. Naše fermentační procesy prodlužují trvanlivost a stravitelnost produktů, což vám umožní ušetřit místo, práci, přísady a kvasnice.

Naše řešení jsou různorodá a optimalizovaná pro potřeby každé konkrétní firmy. Splňují nejvyšší hygienické normy a plně zachovávají vlastnosti surovin, čímž vznikají zdravé, přírodní a aromatické výrobky s dlouhou trvanlivostí, jako je žitný, pšeničný a více zrnný chléb. V závislosti na vašich potřebách můžete instalovat fermentory, rozpouštěče kvasnic a drtiče chleba pro kvásek z žitné nebo pšeničné mouky, tekutý kvásek a poolish (tekutý biga).

Fermentory jsou plně automatizované a umožňují výjimečně přesné dávkování vody, mouky a kvasových kultur pro výrobu kvásku s regulací teploty a pro udržení jeho životaschopnosti a čerstvosti v hygienických a provzdušněných skladovacích tancích. Optimálně zpracuje jakoukoli mouku a startér, který si vyberete, abyste získali kvásek s organoleptickými vlastnostmi požadovanými pro váš hotový výrobek, například rýžovou mouku a plantarum při bezlepkové výrobě. Severoevropský chléb obecně vyžaduje výraznější žitný kvásek, zatímco bílý chléb používá neutrálnější základ.

Můžete zvolit rozpouštěč kvasnic, který rozpustí pivovarské kvasnice ve vodě a vytvoří jednotnější roztok pro těsto. Drtiče chleba lze použít k využití výrobního odpadu jako základu pro fermentaci.

Naše systémy mohou být samostatné nebo snadno integrované do výrobního procesu. Můžeme vám poskytnout veškeré vybavení, které potřebujete ke skladování, přepravě a dávkování ingrediencí používaných při fermentaci a k dokončení vašeho receptu. Sila na mouku mohou být vybavena izolací, klimatizací, odvlhčováním a mohou být plněna přímo z nákladního automobilu nebo z jiných sil, případně ze stanic pro vyprazdňování velkých pytlů. Automatizovaná jednorázová nebo vícenásobná extrakce a fluidizace pro správné řízení FIFO. Centralizované systémy chlazení mouky pro postupné dosažení nastavené teploty. Systémy prosévání k zajištění bezpečnosti potravin v provozu.

Řízení všech operací prostřednictvím plně integrovaných dotykových panelů pro řízení výroby, plnění, mytí, klimatizace a údržby médií a softwaru pro dohledatelnost. Všechny stroje jsou v souladu s ATEX.

Suroviny také pro funkční chléb s vysoce přesným dávkováním složek, jako jsou omega3, beta glukany, kurkumin a probiotické vlákniny, například inulin a kolagen. Suroviny pro ekologickou a bezlepkovou produkci.